Περιφερειακή Συνάντηση Group 5 της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων της EYCA
Κάλιαρι /Ιταλία, 18 -20 Μαΐου 2023

Πραγματοποιήθηκε στις 18-20 Μαΐου 2023 η Περιφερειακή Συνάντηση της Ομάδας της Κάρτας Νέων της EYCA, γνωστή ως Regional Meeting Group 5 στη περιοχή Κάλιαρι στην Ιταλία.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι κυβερνητικών και μη κυβερνητικών οργανισμών που χειρίζονται το πρόγραμμα στη χώρα τους (Ελλάδα, Κύπρο, Σλοβενία, Μαυροβούνιο, Μάλτα, Ιταλία, Βοσνία, Αλβανία) αλλά και εκπρόσωποι της EYCA με επικεφαλής τον Διευθυντή της, ο οποίος συντόνιζε από κοινού τη συζήτηση με τον εκπρόσωπο του Mαυροβουνίου και μέλος του Συμβουλίου της Κάρτας για την Περιφερειακή Συνάντηση 5.

Για πρώτη φορά στη συνάντηση συμμετείχαν στο Youth Panel, επιλεγμένοι νέοι/νέες που έχουν  ως ρόλο την προώθηση της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων και την εκπροσώπηση σε διάφορες συναντήσεις και δραστηριότητες του προγράμματος.

Στο πλαίσιο της Συνάντησης πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή καλών πρακτικών μεταξύ των μελών, αναφέρθηκαν οι πρόσφατες εξελίξεις σε κάθε οργανισμό/ μέλος του Group 5 ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε συζήτηση για τα  διαδικαστικά ζητήματα της EYCA, όπως οι επερχόμενες εκλογές, η επόμενη Ετήσια Γενική Συνέλευση της EYCA που θα πραγματοποιηθεί στις 15-18 Ιουνίου στο Μαυροβούνιο, κ.α.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Διευθυντής της EYCA παρουσίασε τις πρόσφατες εξελίξεις για το Πρόγραμμα και εξήγγειλε την ετοιμασία ενός νέου application για την ψηφιακή Κάρτα το οποίο θα μπορούν να χρησιμοποιούν όλα τα Κράτη/Μέλη της Κάρτας εάν το επιθυμούν.